В темпото на Кари

Николай Върбицалиев „В темпото на Кари“: Цолов е на ръба от топ 10 във Формула 3

От Карин Околие Карин Околие Водещ
Nikolai Varbicaliev

Видяхме някои от пилотите във Ф1 да чистят улиците в наводнената Италия, където беше отменен старта на Гран При на Емилия Романия. В частност Юки Цунода. Ф1 направи дарение от 1 млн. долара за засегнатите райони.

Това каза „В темпото на Кари“ Николай Върбицалиев - бивш пилот на формула БМВ.

Повтаряне на старта няма да има. Доста от отборите трябваше да имат подобрения на колите, които трябваше да тестват точно в този уикенд. Следва състезание на най-късата писта в Монако и отборите, които искаха да настигнат „Ред Бул“ са най-потърпевши от отмяната на старта.

Верстапен ще доминира в сезона, въпреки по-доброто представяне на Серхио Перес. Доминацията на „Ред Бул“ ще остане все толкова силна - те винаги са по-силни в края на сезоните.

Добре, че се върна Фернандо Алонсо, че да има нещо интересно в този сезон на Ф1. Алонсо е човекът, заради който нашият пилот Никола Цолов има възможността да се състезава във Ф3 тази година. Сезонът за Никола върви малко по-трудно от очакваното с оглед голямата конкуренция. На една от квалификациите остана 17-и, а разликата от първия бе само половин секунда. Скокът от Ф4 във Ф3 е най-големият от всички категории. Никола също загуби от канселирането на състезанието на „Имола“, защото имаше два дни тестове точно на тази писта. Той е на ръба да влезе в топ 10 във всяка една от сесиите и очакваме в следващите състезания да покаже на какво е способен. Той работи много усилено и съм сигурен, че ще го видим на подиума до края на сезона.

На 17 и 18 юни в Кюстендил организираме 24-часово състезание по картинг. Част от таксата за участие на 42-та отбора ще дарим на детското отделение на болницата в Кюстендил.

Вижте цялото интервю във видеото.