Политика

Крум Зарков: Този път нещата около прокуратурата няма да бъдат заметени под килима

От Камелия Колева Камелия Колева Журналист

Следващата седмица трябва да се проведе първото заседание на Висшия съдебен съвет  по процедурата за предсрочно освобождаване на главния прокурор. Това каза министърът на правосъдието Крум Зарков преди заседанието на правната комисия, която разглежда внесените промени от служебния кабинет, свързани с механизма на контрол над главния прокурор и реформата в съдебната система.

Зарков е убеден, че този път всичко ще се разбере и ще бъдат взети съответните решения, така както повелява законът. 

 



Аз няма да влизам в боравенето със заплахи и играта на нерви. Моята роля на министър на правосъдието, към която ще се придържам е да направя така, че всичко да стане законно, но още по-важно - цялата истина да бъде разкрита, за да могат да се вземат конкретните решения. Заседанието на Висшия съдебен съвет и надявам се случващото се тук, по време на на парламентарната комисия, ще потвърди, че този път нещата няма да бъдат заметени под килима и всичко ще се разбере.

Крум Зарков, министър на правосъдието

Предстоят съответните процедури във ВСС, процедурите са ясни, те са уредени в Конституцията и законите на страната. Всички вие ще видите тези процедури, излъчването е да живо по БНТ, така че всички български граждани ще видят всичко, което е необходимо, каза пред репортери главният прокурор Иван Гешев преди заседанието на правната комисия.