Добро Утро, Европа

Иво Атанасов: Политикът трябва да си контролира емоциите

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

Когато си политик, трябва да си контролираш емоциите – това е едно от най-важните качества на всеки политик, но не го виждаме. Това каза в студиото на „Добро утро, Европа“ Иво Атанасов, бивш депутат от БСП и бивш член на СЕМ по повод една фраза, изречена вчера от вицепремиера Асен Василев, за която последният обясни, че е била плод на емоция.


Политиката не ми липсва, откровен е Атанасов. „Не изпитвам никаква носталгия като минавам покрай Парламента. Може би така са настроени хората, че не приемат с добро око следващите, но не е просто това. Виждаме колко е ниско вече нивото на парламентарната дискусия, която вчера не беше съвсем лоша, като изключим тези простотии, които няма как да приема. Някога ми казваха „острилка“, защото бях сред най-острите от трибуната, но до такива изрази, каквито вчера чухме, не се стигаше, или е било в много редки случаи“, споделя бившият депутат.


„Ако говорим за разликите между сегашната и предишната политика – не се е случвало преди да седнем да разговаряме по някаква тема и взаимно да се записваме тайно. И после да се рекетираме с тези записи“, припомня Атанасов.


Цялото интервю вижте във видеото.