Общество

Протести „за“ и „против“ правителството на Кирил Петков (обобщение)

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

Демонстрации в подкрепа на правителството и антиправителствени протести имаше през целия ден във вторник. И в двата лагера не се стигна до ескалация на напрежението.


Освен в пленарната зала, градусът на напрежение се покачи и на площада около Народното събрание. Причината за това – демонстрации в подкрепа и протести анти правителството на Кирил Петков. Всичко започна още сутринта.

 

Аз дойдох да ги чуя тях, защото те са тук за оставката на правителството, както и вие чухте и евентуално имат идеи ще ги кажем вътре от трибуната.

Мустафа Карадайъ – лидер на ДПС

В по-късната част на деня анти правителствената линия продължи с още протести. Единият на партия „Възраждане“.

 

Най-доброто решение за изхода от политическата криза са изборите. Хората, с които пропагандата на властта се опитва да ни пришие, дори и те казват че искат да управляват по-скоро с тях, а не с нас.

Костадин Костадинов

Малко по-късно започна демонстрация в подкрепа на кабинета.

 

Ако решат, че искат да хвърлят България в спирала от рискове. Политическия риск да бъде с войната и енергийния риск и всичките неща, те имат избор. Всеки един има избор и трябва да вземе своето решение.

Кирил Петков – министър-председател

Има 240 човека, които заседават в залата отсреща. Всеки един е положил клетва да служи на България. Всеки един от тях утре трябва да се погледне в огледалото след вота и да каже честно, аз служих на България и това беше най-доброто за нея.

Асен Василев - министър на финансите

До сблъсъци между протестиращи и подкрепящи не се стигна. Полицейското присъствие беше засилено, а метални заграждения разделиха площадът пред Парламента на две.

За Евронюз България Анелия Джамбазка.

А каква е ситуацията в центъра на София тази сутрин – вижте в следващото видео: