Общество

Ясен Тодоров: Подавам оставка, ако бомбата срещу Гешев не е била за убиване

От Euronews България Euronews България
Yasen Todorov Bgnes 080223 Зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров. Снимка: БГНЕС

Медийните ми изяви на 2 и на 3 май са изцяло съгласувани с пресцентъра на МВР и със самия Сарафов, като даже той заяви на останалите зам.- директори, че от един момент нататък само аз ще комуникирам с медиите. И се разбрахме след импровизиран брифинг на 3 май, че повече няма да има медийни изяви по това разследване за взрива срещу главния прокурор, аз плътно следвах това.

Това заяви зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров пред БНТ.

 

Устройството срещу Гешев бе направено, за да убива хора, израелският специалист, който беше там изложи становището и си и аз му имам пълно доверие. Ако експертизата каже друго, ще си подам оставката.

Според становището на този човек, е че е използван взрив, който се използва за военни цели, изстрелва осколки с много голяма скорост и имат голям поразяващ ефект, ако експертизата каже друго нещо, аз ще си подам оставката, ако преди това не бъда освободен от ВСС и все още съм зам.-директор, добави Тодоров.

Съгласен съм изслушването ми да бъде при закрити врата, защото може да има много телефони да подслушват, иначе нямам никакви притеснения да бъда изслушан от депутатите. 

Тодоров не знае в националното следствие да има разследвания срещу Бойко Борисов, но коментира, че има такива срещу други народни представители.

 

От вчера един дрон обикаля и влиза в терасата ми.

Аз не се страхувам, не хленча, ходя без охрана, заяви Тодоров.