Euronews Primetime

Атанас Радев: Възможно е „Продължаваме промяната“ да предложи и друг премиер

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

Напълно е възможно друг човек да бъде предложен за премиер поради причината, че вчера имаше интервю на министъра на иновациите Даниел Лорер, където той обяви, че всъщност те са поставили своите принципи и не е изключено Кирил Петков да не бъде министър-председател, тъй като те следват своите ценности, визия и т.н. Това, което аз чух, е и че самият Кирил Петков не знае какво ще се случи, тъй като се надява да получи подкрепата на част от депутатите на „Има такъв народ“. Така политологът Атанас Радев коментира в студиото на Euronews PrimeTime възможността вотът на недоверие да успее и от „Продължаваме промяната“ да се опитат да съставят нов кабинет.

По отношение на вероятността Кирил Петков да е успял да привлече още депутати от ИТН, за да спасят правителството, Радев каза следното:

 

Стратегически, ако ги има, той по-скоро трябва да отклони въпроса, за да може да запази кои са тези въпросни 5 човека – за да не бъде упражнен натиск в последните дни. Но от друга страна, аз не знам как ще се седне на преговори, тъй като в последните дни премиерът прави изявления, с които се опитва да разцепи парламентарната група на ИТН. Друг е въпроса как тези два политически субекта ще си говорят за това те да направят работещ кабинет.

Атанас Радев, политолог

Какво още каза политологът – вижте във видеото.