Политика

За първи път и като за последно: Донев отваря вратите на Министерски съвет за граждани

От Юлиян Стоянов Юлиян Стоянов Репортер
Galab Donev BGNES Снимка: БГНЕС

За първи път Министерският съвет отваря вратите си за граждани. Денят на отворените врати ще бъде в събота, 13 май. 

Това съобщи служебният премиер Гълъб Донев в началото на днешното правителствено заседание. Повод за решението му е инициативата "Седмица на откритото управление", от която България е част заедно с още 75 страни по света. 

"Ще си позволя съвет към редовните министри, които идват - откритото управление е най-добрата комуникационна стратегия, която гарантира одобрението и доверието на обществото. Затова преди връчването на първия мандат, а може би и на финала на нашия, Министерският съвет за първи път ще отвори вратите си за гражданите, които искат да видят сградата на изпълнителната власт отвътре и да усетят атмосферата на работа в тази сграда", каза Донев.

И така даде да се разбере, че този път е оптимист за съставяне на правителство. Или поне отбеляза "засилване на усещането", че такова ще има. 

"Както се случва във филмите със заплетен сценарий, необходимо е търпение да дочакаш финала. И остро внимание, за да не пропуснеш репликата, която издава истинските намерения", използва отново кинометафора служебният премиер.

Преди време той бе сравнил обстановката в страната с хитовия сериал по едноименния роман "Къща от карти".