Свят

Нов инцидент в Тексас: Жертви и ранени след като автомобил се вряза в автобусна спирка

От Ирина Иванова Ирина Иванова Продуцент

Най-малко осем души бяха убити, а други ранени при нов инцидент в американския щат Тексас. Автомобил се вряза в автобусна спирка край център за бездомни и мигранти в Браунсвил край границата с Мексико. Полицията разследва дали действията на шофьора са били умишлени. За момента е обвинен в безразсъдно шофиране, но разследването продължава. Има вероятност да му бъдат повдигнати още обвинения.

 

Свидетелите казват, че колата е загубила контрол. Все още се разследва дали е било инцидент или умишлен акт. Когато хората са стигнали на мястото, са започнали да помагат на други там. И всъщност са успели да задържат шофьора, докато полицията пристигне на мястото на инцидента.

Мартин Сандовал, следовател

Междувременно властите в Тексас идентифицираха стрелеца, който вчера уби осемдуши, сред които и деца, в търговски център в Далас. Разследват се и мотивите на 33-годишния Маурисио Гарсия. Според свидетели той е носел нашивка с надпис-акроним на фразата "Десен отряд на смъртта", популярна сред десните екстремисти и групите, вярващи в превъзходството на бялата раса. 

Служители в центъра си спомнят за ужаса на стрелбата. 

 

Чух как шефът ми казва: "Излизайте през вратата! Всички да излязат!“ И тогава отвориха аварийния изход. Избягах. Щом излязох навън, се чуха изстрели. Беше оглушително. Звучеше сякаш той беше много, много близо. Бягах колкото се може по-бързо, опитвайки се да си кажа, че не трябва да припадам, защото бягах за живота си.

Андрия Гейтър

Американският президент Джо Байдън отново призова за по-строги закони за носене и притежание на оръжие.