Свят

„Голяма книга за Индия“: Разказ за една от най-големите световни цивилизации

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Те са семейство журналисти, редактори и фотографи, и вероятно са посрещнали повече празници по пътищата, отколкото в дома си. След книгите за Италия и Китай, сега излиза тяхната "Голяма книга за Индия". В студиото на Euronews Bulgaria са Румяна Николова и Николай Генов.

 

Ето какво споделиха те:

Ние написахме 20 книги общо, но тези големи книги са за големите световни цивилизации. Това са Индия, Китай, Италия. Ще дойде време и на България. Ние също сме голяма цивилизация, макар и затихваща в последните години.

Какво е кошмарното за всеки е различно, но общо взето ние не сме свикнали да живеем сред толкова много хора.

Тук разказваме повече за Индия като дух. Духовните учители, системата йога, големите произведения. Индия е и една от големите световни икономики, знаем за Боливуд, най-високият паметник, построиха и мост, който е над каньон, който е по-висок от Айфеловата кула. Това са изумителни постижения. Страшно пъстър народ. Поклонението е специален момент в живота на индиеца. Там сме виждали най-щастливите хора сред най-бедните. Докато при нас хората трупат милиарди. Те не могат да си представят повече от 1-2 долара.

Ще представим книгата на 18 май в клуб "Перото" на НДК. За щастие много хора ходят в Индия. Когато преди половин век отидохме там бяхме адски редки птици. Сега, ако видите 20 човека на улицата, трима са били в Индия. Заради йога, аюрведа, любопитство, но това е хубаво нещо. Пътуването е подадена ръка към хората.

Следващата ни книга ще е за Испания, тя ще излезе в края на годината.

 

Целия разговор вижте във видеото.