Спорт

Левски - ЦСКА 79:87: След 16 години "армейците" отново се класираха на полуфинал в НБЛ

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Sport

След 16 години ЦСКА отново е на полуфинал в баскетболното първенство на България. Червените затвориха  плейофната серия с "Левски" в два мача, след като постигнаха победа като гост с 87:79 в зала "Триадица".

Така тимът на Росен Барчовски, който през този сезон се върна в елита, се нарежда сред четирите най-добри отбора, а в спор за място на финала те ще срещнат  шампиона "Балкан" (Ботевград).

Срещу Левски "червените" взеха ранно предимство и на почивката водеха с 16 точки. Последва силна трета четвърт на сините, която стопи разликата до само 7 пункта. В края обаче ЦСКА не допусна изненада и така продължава напред.

За "Армейците" Венцислав Петков вкара 20 точки, а Андрей Иванов и Таменан Чо добавиха по 16. За "сините" Джон Флорвиъс реализира 24 пункта.

В другия мач "Балкан" победи "Берое" с 91:72. На полуфинал отива и "Черноморец" след успех със 75:69 над "Спартак" (Плевен). Тимът от Бургас ще чака победителя от двойката "Рилски спортист" - "Академик" (Пловдив). След изненадата в предишния мач този път тима от Самоков постигна успех като гост с 85:66 и вкара серията в трети мач.

 

Още спортни новини вижте във видеото: