Добро Утро, Европа

Вяра Емилова, БСП: Търсим подкрепа от всички народни представители, които имат чест и достойнство

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

Търсим подкрепа от всички народни представители, които имат чест, които имат достойнство. Това обяви в студиото на „Добро утро, Европа“ депутатът от „БСП за България“ Вяра Емилова.


Не одобряваме излизането от парламентарни групи, добави тя. Може би е по-редно всеки един народен представител да помисли какви обещания е дал пред своите избиратели, Емилова.
Тя потвърди, че позицията на парламентарната група е категорична – няма да подкрепят вота на недоверие поняколко причини.


„Първата е, че вотът е несъстоятелен. Мотивите му са чисто по икономически мерки, а няма как след като официалната информация от БНБ е, че има повишаване на преките инвестиции в България с над 200%“, каза Емилова.


„Другото, по което работим заедно с коалиционните партньори, е актуализацията на бюджета. В нея са заложени много антиинфлационни мерки. Ако не приемем бюджета, държавата ще изпадне в криза. Затова е много важно вотът на недоверие да не мине, за да можем ние като правителство и като управление да изпълним своите ангажименти към българските граждани и да не тикнем държавата в поредната криза“, допълни тя.


Цялото интервю вижте във видеото.