Euronews Primetime

Петков излезе пред протеста с мегафон

От Георги Колев Георги Колев Редактор

Премиерът Кирил Петков излезе на площада пред парламента и се присъедини към демонстрацията в подкрепа на кабинета. Всички министри от "Продължаваме промяната" също са там.

Не трябва да бъдете лоялни към някой, който е изневерил на собственото си обещание, каза Петков пред хората на площада ден преди вота на недоверие срещу оглавяваното от него правителство. Той допълни, че разговорите с депутати в парламента продължават всеки ден с хора, които се чудят накъде трябва да върви България. "Имаме цяла седмица, даже 10 дни, в които ще може да говорим с всеки депутат, който иска да ни пита какви са приоритетите, стъпките. Няма нищо задкулисно в това. Аз от самото начало заявих, че тези разговори ще започнат", каза Петков.
„Има толкова много хора, които искат да има България без задкулисие. Утре ще има достатъчно полиция на протеста. Г-н Рашков гарантира за това. Промяната зависи от всички нас. Непрекъснато говорим с различни депутати. Тук е въпросът на страх и отговорност. Надявам се много хора да направят тази стъпка, която изглежда страшна, но е отговорна", добави премиерът.
„Независимо какво ще стане с вота на недоверие, независимо какво ще стане в седмицата, в която ние имаме първи мандат – истината е, че вие сте гарантът, че нашата любима родина няма да отиде в неяснота. Всички ние сме гарант, че ще може да изведем България.
"На нас не може да ни се предлагат сделки, за да ви излъжем", каза Петков с мегафон пред хората. "Идеята, че г-н Рашков ще стане шеф на КПКОНПИ ги ужасява", допълни премиерът.