Европа

Москва съобщи за украинска атака по Кремъл с дронове, Киев отрече (Обновена)

От Euronews България Euronews България

Киев се опита да нанесе удар с дронове по Кремъл, но атаката беше успешно отблъсната, съобщиха от пресслужбата на руския президент, цитирани от ТАСС.

"Тази нощ киевският режим се опита да нанесе удар с безпилотен самолет по резиденцията на президента на Руската федерация", заявиха от Кремъл.

Според пресслужбата на държавния глава "два безпилотни самолета са били насочени към Кремъл".

"В резултат на навременните действия, предприети от военните и специалните служби с помощта на системите за радиолокационен контрол, дроновете бяха изведени от строя", подчертават от Кремъл.

"В резултат на падането им и разпръскването на фрагменти на територията на Кремъл нямаше жертви или материални щети", допълниха от пресслужбата на държавния глава.

"Президентът на Руската федерация не е пострадал в резултат на терористичната атака. Работният му график не е претърпял никакви промени и продължава както обикновено", се казва в изявлението.

"Разглеждаме тези действия като планирана терористична акция и покушение срещу президента на Руската федерация, извършени в навечерието на Деня на победата, парада на 9 май, на който се планира да присъстват и чуждестранни гости", се казва още в изявлението.

Русия си запазва правото да отговори на опита за удар по Кремъл, където и когато сметне за необходимо, добавиха от Кремъл.

 

Подоляк: Киев няма "нищо общо" с предполагаемата атака с дрон срещу Кремъл

 

Украйна заяви, че няма "нищо общо" с предполагаемото нападение с дрон срещу Кремъл, което според Москва е украинско покушение срещу президента Владимир Путин.

"Украйна няма нищо общо с нападенията с дрон срещу Кремъл", заяви съветникът на ръководителя на президентската канцелария Михайло Подоляк. "Украйна не атакува Кремъл, защото, това не решава никакви военни цели", добави той. /БГНЕС