Политика

Нинова за преговорите по мандата - БСП няма да бъде резервна гума на тротинетка

От Euronews България Euronews България
Korenlia Ninova

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че „БСП няма да бъде резервна гума на тротинетка, нито натискачи на копчета на чужди идеологии, програми и правителства, за които не са разговаряли“, предаде БГНЕС. „Ако бъдем поканени на разговори, ако участваме в преговори, не в ултиматуми, ще се отзовем. Какъв ще е изходът от тези преговори, към този ден е неясно. Изходът от тези преговори ще го решат само членовете на БСП с вътрешно партийно допитване“, допълни Нинова относно заявеното от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов днес в кулоарите на НС, че започва разговори и с останалите парламентарни сили за сформиране на кабинет.

Нинова обвини ГЕРБ и ПП, че с всеки ден задълбочават политическата криза. По думите й „очевидно е, че там няма ясно в главата какво точно иска да прави“.

„Мисля, че всички сте убедени, че хаосът е пълен. Понеже вие тук си играете на някакъв театър, бюджет няма да бъде приет, хората ще чакат. Няма да има комисии, няма да има бюджет, тук играта продължава“, допълни тя.

„Направиха законодателна програма. Браво! Парламентът трябва да работи, трябва да има закони и да ги приемаме за хората, само че няма. Няма комисии, няма закони, парламентът не ги приема“, заяви Нинова и добави, че Делян Добрев сутрин говори срещу Асен Василев, а Росен Желязков вечер го хвали.

„Първите казват „подкрепете ни нас“, вторите казват „не, няма да ви подкрепим“. Вторите вече дават правителство и програма, защото Борисов им е поискал. И ПП предлагат правителство на малцинството и да ги подкрепят другите“, каза още Нинова.

Тя определи лидера на ГЕРБ Бойко Борисов като "добър манипулатор". „С нас няма да му се получи. Но, ПП, надминахте вече всички“, допълни тя, като посочи, че от ПП им поставят условия. „Възможно е да имаме подкрепа от БСП. Кой ви го каза това? Защо си позволявате да говори от името на БСП, от каква позиция си позволявате да поставяте условия на БСП?“, попита Нинова.