Политика

Мая Манолова: Да бориш корупцията с покупко-продажба на депутати е разтеглив морал

От Георги Колев Георги Колев Редактор

Очакваме с нетърпение да видим дали според управляващите купуването и продаването на гласове е престъпление. Дали са успели да си купят необходимите 5 гласа за мнозинство.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria Мая Манолова, лидер на „Изправи се, БГ“.

Дали предпочиташ търговската коалиция, която по търговски начин си осигурява мнозинство или предпочиташ срамната коалиция, в която са ИТН с ГЕРБ и ДПС с „Възраждане“, честно казано никога не съм си представяла, че ще се изправим пред такава дилема, каза Манолова. Някак си по-хубава и по-нехубава корупция няма. Да бориш корупцията с покупко-продажба на депутати е показателно за един доста разтеглив морал и аз лично не бих застанала на ничия страна, каза тя. Нали е ясно, че няма как една сутрин депутати от ИТН да се събудят и да разберат нещо, което по-голямата част от обществото отдавна знае, запита Манолова.

Битката е за оставане на власт на всяка цена. Тези търговски отношения как ще продължат? Преди всеки закон ще се пазарят ли, коментира Манолова.

За КПКОНПИ Манолова коментира, че Бойко и ДПС ще си имат Гешев, а „Продължаваме промяната“ ще си имат Гешев 2 или Бойко Рашков. Власт имащите ще си назначават тези, които да ги проверяват, допълни Манолова.