Спорт

БФС наказа ЦСКА-София: "Армейците" ще бъдат без публика в следващите си две домакинства

От Божидар Барабарев Божидар Барабарев Спортен редактор
CSKA Stadion BGNES Снимка: БГНЕС, архив

ЦСКА-София ще играе следващите си два домакински мача в Първа лига пред празни трибуни. Това реши Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз (БФС) на заседанието си след 28-мия кръг на efbet Лига.

Санкцията се налага на столичния клуб, поради "хвърлени предмети с последствия - ударени длъжностно и служебно лице и довело до продължително спиране на срещата". Несъмнено една от най-обсъжданите теми бе поведението на червените привърженици по време двубоя на ЦСКА-София срещу Лудогорец и по-конкретно ситуацията преди изпънението на ъгловия удар на Кирил Десподов през второто полувреме.

В началото на втората част феновете на червените от Сектор "В" започнаха да замерят бившия играч на тима Десподов с различни предмети. След мача той се оплака, че сред тях е имало и камъни, а съдията Георги Кабаков прибра своя екип и гостите в съблекалнята, тъй като сред уцелените е бил и един от неговите помощници.

"Армейците" отнасят тежка санкция, като те ще изиграят следващите си две домакински срещи без публика, а заради поведението на своите привърженици по време на дербито с "разградчани", клубът трябва да заплати глоби в размер на 15 300 лева. Следващият домакински мач е с "Ботев" (Враца) на 8 май от 20.15 часа. Другото домакинство ще бъде в първия кръг от плейофите. Съперникът обаче зависи от позицията на ЦСКА-София след края на редовния сезон.

 

Още спортни новини вижте във видеото: