Общество

Съдът остави в ареста обвиняемия за убийството в Перник (Обновена)

От Камелия Колева Камелия Колева Журналист

Оставиха в ареста Димитър Димитров, обвинен за убийството за съпругата си. Според магистратите  има достатъчно събрани доказателство, че мъжът е съпричастен към убийството и ако бъде оставен на свобода може да се укрие или да извърши друго престъпление.

“Не съм искал да я убия и съжалявам" - Това бяха единствените думи на Димитър Димитров в съдебната зала. Той все още отказва да разговаря със разследващите и прокуратурата.

 

Събирането на доказателствата продължава, има възможност във всеки момент да даде обяснения, до момента не е пожелал.

Албена Стоилова - прокурор

Въпреки че защитата поиска обвиняемият да получи по лека мярка, домашен арест, адвокатът на Димитров заяви, че няма да обжалва. Той коментира, че клиентът му е в шок.

 

Беше в шок и не осъзнава какво се е случило. Каза, че имал параноично усещане, че съпругата му изневерява със сигурност. Това го е установил и поради тази причина е подал молба за развод. След това обаче, по нейно настояване, е оттеглил молбата и са живели заедно.

Николай Цветков - адвокат на обвиняемия

В съдебната зала стана ясно, че половин час след полунощ на 29 април Димитър се е прибрал от близкото заведение във видимо нетрезво състояние. След това от дома му се чували викове, а камера го заснела да изхвърля дрехи в контейнер, които са намерени по-късноПо тях има следи от кръвта на Анита. След полунощ той се  обадил на бащата на Анита с думите: "Май стана нещо лошо". Тялото на жената е открито от баща ѝ и двете ѝ непълнолетни дъщери.