Спорт

Черно море - Лудогорец 1:2: "Орлите" направиха важна крачка към финала за Купата на България след обрат във Варна

От Божидар Барабарев Божидар Барабарев Спортен редактор
Sport (7)

Лудогорец е близо до класиране във финала за Купата на България, след като победи "Черно море" с 2:1 като гост в първи полуфинален двубой. Тимът от Разград успя да стигне до успеха след обрат и записа седма поредна победа след завръщането на Ивайло Петев на треньорския пост , а така шампионът на България е все по-близо до първия си финал в турнира от 2017 г. насам.

"Моряците" поведоха в резултата още в 13-ата минута, когато Алекс Фернандес направи добавка след спасен удар на Александър Василев и отблизо отбелчза гол. Четири минути по-късно разградчани изравниха чрез Густаво Нонато, който с удар от 5-6 метра с левия крак матира Иван Дюлгеров.

"Орлите" стигнаха до пълен обрат в 34-ата минута, когато Десподов центрира от пряк свободен удар, а Игор Пластун засече топката с левия си крак, пращайки я в мрежата на варненци. В 84-ата минута Стефан Велев бе изгонен заради грубо нарушение срещу Кайо Видал и така варненци трябваше да доиграят мача в намален състав. Наставникът на Черно море Илиан Илиев бе разочарован от загубата на неговия тим, като призна, че “орлите” са много класен тим, но смята, че съдията Волен Чинков е повлиял на срещата.

Реваншът в Разград е на 11 май от 19 часа.

 

Още спортни новини вижте във видеото: