Свят

Песков: Путин е здрав, не използва двойник и не живее в бункер

От Euronews България Euronews България
Peskov

Владимир Путин не използва двойници и не живее в противоядрени бункери. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков при откриването на младежка конференция, предаде Daily Mail. 

Така той опроверга редовно появяващите се слухове за дубльори, които заместват 70-годишния руски президент в публичните му изяви, както и за здравословното му състояние и параноичния му страх да не пострада.

Информацията за двойници, преминали през пластични хирурзи, за да наподобяват успешно руския президент, бе дошла включително от шефа на украинското разузнаване генерал Кирил Буданов.

"Това са поредните лъжи. Това е още една лъжа. Виждате нашия президент. Той е точно такъв, какъвто беше преди. Тези, които работят до него, се борят да не изостават. Човек може само да му завижда за нивото на енергия. Здравето му можеш само да си го пожелаеш. Разбира се, той никога не е седял в бункер, това също е лъжа. И вие го виждате, това е очевидно“, отрече Песков.  

Политическият анализатор Валерий Соловей е сред тези, които също твърдят, че Путин използва актьори. Той направи това изявление миналата седмица, когато Путин бе в окупираната Херсонска област в Украйна на среща с военни генерали.

"Това беше неговият двойник. Всички го знаят", каза Соловей в интервю за руския канал в YouTube „Ischem vykhod“.

Периодично се появяват и слухове, че Путин боледува от Паркинсон и различни видове рак. 

Русия ще отбележи своя Ден на победата - 9 май с парад, както е традицията, каза още Дмитрий Песков, цитиран от "Интерфакс". Той обаче уточни, че този път на манифестацията няма да бъдат канени чуждестранни лидери, защото нямало кръгла годишнина.