Спорт

Европейско злато за Едмонд Назарян на финала при 60-килограмовите

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Edmond Nazaryan BGNES Едмонд Назарян се прибра след европейската титла за юноши в Рим. Снимка: БГНЕС. архив

Едмонд Назарян спечели европейската титла по борба класически стил в категория до 60кг на шампионата в Загреб, Хърватия. Българинът надделя категорично над молдовеца Виктор Чобану и заслужено триумфира със златото. Той се справи с молдовския си опонент по-малко от две минути, като още в първата част поведе с 9:0, а впоследствие прибави нови 4 точки, за да спечели убедително. Това е втора европейска титла в кариерата на Назарян. През 2020 г. той триумфира в долната категория до 55 кг.

При 60-килограмовите българинът има и сребро от световно първенство. Титлата на Назарян е трета за България на европейското първенство в Загреб, след като Юлияна Янева стана шампионка в кат. 68 кг в четвъртък. След нея Мими Христова триумфира в категория до 65 кг.

В категория до 97 кг пък Кирил Милов загуби мача за титлата. Той отстъпи с 1:5 от вече 6-кратния европейски шампион при класиците Артур Алексанян (Армения). Милов опита да бъде агресивен, но му бяха отнети две точки от началото, след което беше свален в партер, което позволи на Алексанян да поведе с 5:0 и да реши мача.

Още спортни новини вижте във видеото: