Култура

Михаела Маринова: Очаквайте ново видео от мен в края на месеца, вълнувам се за турнето

От Диана Радева Диана Радева Водещ

„Много се вълнувам. Откакто работя с музиканти винаги съм искала да направя едно такова турне. Да се докосна до такъв тип музиканти. Винаги ми се е въртяла в главата идеята да имам турне. Това се осъществява благодарение на Virginia Records и Artvent.“

Това каза в студиото на „Добро утро, Европа“ певицата Михаела Маринова.

Започваме с 1 юни във Варна, на 2 юни в Бургас, 3 юни в Пловдив, 7 юни в София и 9 юни приключваме във Велико Търново. С това турне представям втория си албум, но освен тях ще изпея и други познати мои песни. Подготвили сме различни аранжименти, защото музиката на живо е много по-мощна.

Феновете ми ме подтикнаха към това турне. Те сами го искаха и усещаха, че моментът за това е сега. Те са много развълнувани и аз още повече.

„Плочата за мен е класика, като почитател на музиката имам грамофон и обичам да слушам плочи. Затова реших да издадем и новия ми албум „До безкрай“ на винил. Много съм щастлива от този факт. В момента ретрото се връща на мода. Все повече хора си взимат грамофони. Радвам се за това, тези неща са базови и основни за красотата на изкуството“, сподели още певицата.

„Клипът „Сладка грешка“ ще излезе в края на април. Понякога сладките грешки не са толкова лоши, например шоколадът „Нутела“. Това изкушение може да е под различни форми, както моите почитатели знаят, че аз съм много романтична и обичам да пея за любов. Всичко, което пея е реалност, обичам да пея за такива неща. Аз предпочитам да споделям през музиката. По-трудно бих застанала сега в разговор пред теб, и да ти разкажа какво и защо, и много по-лесно ми е да го направя през музиката“, каза още Михаела.

„Заложих много на танците в новото видео. Чувствах се винаги свободна, но някак си хореографията винаги е била само допълнителен елемент към видеото, а тук е основен елемент. Няма да издавам повече за видеото на „Сладка грешка“, ще го видите в края на април“, посочи тя.

„Мисля този път да празнувам рождения си ден подобаващо, защото всяка година го пропускам от работа. Този път мисля да вдигна едно парти. Малко го казвам колебливо, защото виждам как вървят нещата и пак много участия ще има, приятелите ми няма да са тук, или поне част от тях, но този път съм си казала, че ще го направя, ако не на датата на рождения ми ден, то на друга“, отбеляза Михаела.

„Не мисля да пускам скоро нови песни извън албума, защото искам да живеят по-дълго тези песни. Смятам, че имат още живот. Работя върху нови неща, които смятам да излязат през 2024 г.“, разкри певицата.

„Ще бъда в цялата страна през тази година, няма да са част от турнето, но ще бъда и в Стара Загора, и в Русе, ще бъда и на "Аполония" през август. Пожелавам си този ентусиазъм мой да не стихва, и да не спирам да завихрям другите хора около себе си. Много трудно може да се извоюва победата. Тя е нещо голямо, нещо екипно. Продължавам в същия си нестихващ дух. Приятелите винаги са до мен. Така ми се стече живота, че осъзнах колко скъпи хора имам около себе си. И разбира се музиката ми, да живее“, каза още Михаела.