Добро Утро, Европа

Гвоздейков, ПП: Оставката на Минчев беше най-голямата грешка на опозицията

От Георги Колев Георги Колев Редактор
Georgi Gvozdejkov Георги Гвоздейков, депутат от "Продължаваме промяната"

Отстраняването на председателя на парламента Никола Минчев беше репетиция на опозицията, с която да проверят на какво ниво са и какво мерки трябва да предприемат оттук нататък.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria Георги Гвоздейков, депутат от „Продължаваме промяната“.

 

По думите му голяма част от опитните политици забравят, че еволюцията е незаобиколим фактор и е крайно време цялото общество да разбере, че в политиката е необходима промяна. Точно това ги е изнервило толкова много и са предприели този ход с оставката на Минчев, което е било най-голямата грешка на опозицията и те го разбраха още в същия ден, каза депутатът.

Подкрепихме Радев, въпреки че голяма част от нашите избиратели са десни. Това означава ли, че сме пазарували гласове за него, запита Гвоздейков в отговор на твърденията президента, че ПП в момента търгува депутати. Това абсолютно не е вярно, депутатите не са краставици и домати, за да могат да бъдат напазарувани, каза Гвоздейков.

Не мога да си обясня защо президентът се дистанцира от Петков и Василев, при положение, че премиерът с нищо не го е провокирал и ПП винаги е вървяла рамо до рамо с него в каузата за отстраняване на мафията от политиката, каза още депутатът.

Гвоздейков каза, че дори и ако вотът мине ще опитат пак да съставят правителство в този мандат на ПП. Но категорично не биха подкрепили правителство с мандат на ИТН. Защото те са излезли на тези избори с един единствен лозунг – да изчегъртат ГЕРБ. Искаха да променят модела на управление в България, а подведоха своите избиратели и показаха, че зад тяхната кауза има нещо друго. Пътищата ни с ИТН са вече различни, каза Гвоздейков.