Общество

Осъдиха на пробация и безвъзмезден труд прокурорския син от Перник

От Euronews България Euronews България
Vasil Mihaylov BGNES Снимка: БГНЕС

Пробация за срок от една година и шест месеца и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото получи като наказание прокурорският син Васил Михайлов. Той се призна за виновен пред магистратите в Бургас по дело за побой.

Наказанието е постигнато след споразумение между прокуратурата и защитата на Михайлов. Пострадалият Петър Гюров отказа да бъде страна по процеса. Това идва ден, след като столичните магистрати отказаха да го пуснат под домашен арест.

Пред софийския съд Васил Михайлов отговаря за осем обвинения за закана за убийство, три средни и две леки телесни повреди, както и за два случая на хулиганство. Той беше задържан в началото на юни миналата година след побой над бившия футболист на „Миньор” (Перник) Румен Андонов. До ареста му се стигна след акция на МВР в града в отговор на заканата на местния кмет да оглави протести срещу отказите на полицията да работи по сигнали срещу прокурорския син. На последното заседание Михайлов поиска по-лека мярка за неотклонение , но магистратите не го пуснаха с мотива,че вече е нарушил предишната , като е излязъл от вкъщи докато е бил под домашен арест.

 

Вижте още във видеото: