Икономика

Индустриална зона за строеж на автомобили правят край Доброславци

От Euronews България Euronews България

Бившото военно летище в Доброславци ще бъде превърнато в индустриална зона за строеж на автомобили.

Служебните министри на иновациите Александър Пулев и този  на икономиката Никола Стоянов обявиха, че този проект може да привлече до 3 мрлд. евро към страната ни и да подсигури хиляди работни места. Министрите обаче не казаха колко ще струва проекта, какво точно ще представлява и откъде ще дойдат парите, за да стане факт.

Тя ще е 290 хектара или 200 футболни игрища наредени едно от друго. По отношение на това къде точно ще се намира индустриалната зона в село Доброславци, Пулев посочи: “Към настоящия момент ние успяхме да приватизираме тази локация, която е била използвана за военно летище”, уточни той.
Служебният министър на икономиката Никола Стоянов добави, че това е първата специализирана зона, която държавата създава, и припомни, че в последните 10 години в България са дошли над 300 компании и 67 000 души се трудят в тях. Според него с това решение отговарят на засиления инвестиционен интерес. “По този начин показваме, че България ще има проактивна позиция, и няма да се оставим да бъдем заобиколени от големите стратегически инвеститори”, каза още Никола Стоянов.