Политика

Иван Ченчев, БСП: Отхвърлянето на актуализацията на бюджета на второ четене би било катастрофално

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 06 17 100857

Разбирам, че всяка политическа сила има своите тези, има своите поддръжници, но ако не се приеме актуализацията на бюджета на второ четене, е катастрофално и политически безотговорно. Това каза в студиото на „Добро утро, Европа“ заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Иван Ченчев.

„Тезата на ИТН е, че ще подкрепят актуализацията на бюджета на първо четене, но ще правят много свои предложения между първо и второ. Което предполага, че ако не им се удовлетворят желанията и намеренията, няма да го подкрепят на втори и в такъв случай, ако България няма бюджет до края на месеца, аз мисля, че това е изключително опасно и не е желано от никого“, поясни Ченчев.

Заявките на парламентарните сили да подкрепят поне социалните мерки в бюджета, социалистът коментира така:

 

Радвам се, защото това е една борба на БСП от поне 5 години насам.

Иван Ченчев, зам.-председател на ПГ на БСП

„Управляващото мнозинство се разпадна поради интереси. Имаше такива индикации поради поведението на една политическа сила. Но аз мисля, че всичко, на което станахме свидетели вчера, но и от предходните дни, ако бюджетът си го представяме като една шамандура в морето, всяка партия, която плува след шамандурата, го прави на собствена отговорност“, каза още социалистът.

Цялото интервю вижте във видеото: