Култура

Джони Деп се завръща в киното като крал Луи XV

От Euronews България Euronews България
Jonhy Depp Canne Lui 15 Снимка: Euronews.culture / Copyright WHY NOT PRODUCTIONS

След дълга принудителна пауза Джони Деп се завръща отново в голямото кино с роля във филма „Жана дю Бари“, който ще бъде показан на филмовия фестивал в Кан.

Продукцията е първа за актьора от три години насам, когато за последно го видяхме във филма "Минамата" през 2020 година, чиято премиера беше на Берлинския филмов фестивал. Той бе низвергнат заради обвиненията на бившата си съпруга Амбър Хърд в домашно насилие, и реабилитиран, едва след като спечели делото срещу нея.

"Жанна дю Бари" е френска историческа драма, в която Джони Деп играе крал Луи XV.
Филмът е режисиран от френската режисьорка Майвен, която изпълнява и главната роля на известната куртизанка от XVIII век, тя си проправя път към любовта на краля.
Това първата продукция, в която бихме могли да чуем Джони Деп да говори френски език.

Лентата ще бъде показана в първата вечер на фестивала в Кан на 16 май и ще бъде пусната в същия ден по френските кина, както е обичайно за откриващия филм.

В тазгодишното издание на фестивала, който ще се проведе от 16 до 28 май, вече има няколко сериозни претенденти за награди - като световната премиера на "Индиана Джоунс и часовникът на съдбата" ще се състои заедно с най-новия филм на Мартин Скорсезе "Убийци на цветната луна" с Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро в главните роли.

Пълният списък на филмите ще бъде обявен на 13 април.