Спорт

Локомотив (София) - Славия 2:1: Гол в 94-ата минута прати столичните "железничари" на полуфинал за Купата на България

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Sport (2)

Отборът на Локомотив София стана първият полуфиналист в турнира за Купата на България, след като победи Славия с 2:1 у дома в първия четвъртфинален сблъсък от надпреварата. Под силния дъжд на стадиона в квартал "Надежда" "железничарите" триумфираха с гол на резервата Мартин Райнов в 94-та минута.

Преди това Димо Бакалов бе открил резултата в 15-а минута с глава, а асистенцията даде Антонио Вутов. Попадение за играчите на Станислав Генчев в 31-та бе отменено, след разглеждане с ВАР за засада. В 74-а минута Ахмед Ахмедов възстанови равенството за отбора от Овча купел. Двубоят реши влезлият като резерва Мартин Райнов буквално в последните секунди на добавеното време и така класира "железничарите" на полуфинал в турнира за Купата на страната за пръв път от 2014 година насам. 

Домакините бяха елиминирали два тима от Втора лига, за да достигнат тази фаза. Първо столичният Локомотив се наложиха с 4:1 като гост на Спартак (Плевен), а няколко дни по-късно победи Витоша (Бистрица) у дома с 3:0 в 1/8-финалите на надпреварата. Днес ще се изиграят други две срещи за Купата на България, като Лудогорец посреща Спартак (Варна), а ЦСКА приема Черно море на стадион "Българска армия".

 

Още спортни новини вижте във видеото: