Политика

Кирил Петков: Показаха ясно, че не им пука за тази страна

От Георги Колев Георги Колев Редактор
Kiril Petkov Кирил Петков с първи коментар след отстраняването на Никола Минчев.

Те решиха да се прегърнат. Дори не за оставката на това правителство, а се прегърнаха за човек, когото уважават. Това означава пълна безпринципност.
Това бе първият коментар на министър-председателя Кирил Петков след отстраняването на Никола Минчев от поста председател на Народното събрание.

 

Това означава, че те са тук само, за да правят политически игрички. Няма морал, няма идеология. Хубавата новина е, че всички българи го видяха това ясно.
Вярвам, че има още свестни хора в парламента, отговори Петков на въпрос дали ще се бори още за това правителство. Те са на ръба – между страха и това да направят правилното нещо. Ако успеят да преборят страха си, знам, че съвестта им ги кара да не допуснат България да влезе в политическа криза. Всички, които гласуваха днес против г-н Минчев показаха ясно, че не им пука за тази страна. Те са едни маркетингови фирми, които лъжат своите избиратели, за да бъдат тук. Не може да кажеш, че си тук, за да изчегърташ ГЕРБ и да гласуваш с тях, не може да кажеш, че си за етнически мир и да подкрепиш „Възраждане“, завърши Петков.