Култура

Алекс Алексиев и Яна Титова: За нас Морфов е символ на истината

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

„Александър Морфов за нас е символ на истината. Той е човек, който винаги много категорично е държал на своята позиция и я е завявал многократно и от медиите, и от протестите, и от улицата, и от самата сцена“, посочи Александър Алексиев.

„Мисля, че е важно на президента на България да се припомня регулярно от част от обществото, че сме парламентарна република и решенията се вземат в парламента, а не еднолично и тоталитарно, както се опитва той да наложи волята си“, добави Алексиев.

„Беше доста емоционално да изляза с децата си, с човека до мен, 13 години по-късно на тази сцена – 13 години, след като Сашо Морфов за първи път ме взе в трупата на Народния театър в неговото представление „Полет над кукувиче гнездо“. Беше почти невъзможно да повярвам, че 13 години по-късно ми се налага да го подкрепям от сцената и никой от хората, с които сме били на сцената заедно преди толкова години и които бяха доста близки с него, да няма там до нас“, сподели Яна Титова.

„Изборът да останем тук става все по-труден, но някак си успяваме да разширим кръга си от хора, които ни подкрепят и са съмишленици“, добави тя.

„Държавата трябва да се стабилизира. Със сигурност трябва да се обърне по-сериозно внимание на детското здравеопазване. В културния сектор нещо трябва да се промени – не може да продължава с почти никакви пари за култура спрямо БВП“, добави Алексиев и допълни, че трябва да има агресивна борба с корупцията.

Вижте целия разговор във видеото.