Общество

Откриха мъртъв издирвания Емил Боев (обновена)

От Euronews България Euronews България

Близо 2 месеца след изчезването на 25-годишния Емил Боев, тялото му е намерено край водоем до Перник. Тялото е открито в езеро в кв. "Бела вода". Този район е обхождан многократно по време на издирването. Предстои да бъде извършена съдебна и ДНК експертиза, които категорично да установят самоличността му . При първоначалния оглед не са установени следи от насилие. Емил Боев изчезна по време на фестивала „Сурва“ в Перник. За последно е видян до колата си, в която оставил телефона си, преди да тръгне към покрайнините на града.

Тялото е открито четвъртък вечер във водоем, който е трябвало да бъде проверен следващата седмица от водолази.

Периметърът е обхождан многократно, но нямахме възможност да направим проверка на това езеро, защото условията са много трудни за обикновени водолази, с които разполагахме. И затова се наложи да се обърнем към Военноморските сили и във вторник трябваше да пристигнат такива водолази, които да проверят това езеро. Положихме максимални усилия за издирването, просто времето сега помогна и да спестим тази процедура

Комисар Йордан Николов - заместник-директор на ОДМВР - Перник

За да се потвърди, че Емил Боев не е бил убит, се чакат резултатите от аутопсията.

Намерени са вещи и особени белези, които ни дават основание да предположим, че именно това е тялото на Емил Боев. Същевременно след като е намерен, същата вечер около 10:30 вечерта близките са уведомени от органите на полицията. С разрешение на наблюдаващия прокурор са имали възможност да видят тялото в "Съдебна медицина" и са го разпознали.

Албена Стоилова, говорител на Окръжна прокуратура – Перник

25-годишният мъж беше в неизвестност от края на януари. Близките му организираха мащабно издирване в Перник, в което се включиха и доброволци. Беше обявена и награда от 100 000 лева.