Общество

След бурния вятър в Пловдив: Изолацията на жилищен блок падна върху детска градина

От Euronews България Euronews България

Силни пориви на вятъра предизвикаха хаос по улиците на Пловдив. Санировката на жилищен блок в „Тракия“ падна върху  детска градина. Кой е отговорен и какви са щетите - разказва Илиян Велков.

 

Над 100 са сигналите за паднали дървета и щети от бурята, която се разрази вчера следобед. Силният вятър продължава да духа, а изолацията на блок 11 в „Тракия“ падна върху площадка в детска градина „Кремена“. За щастие, децата са прибрани минути преди инцидента.

Вчера, като започна силния вятър, децата веднага се прибраха вътре по занималните. Малко след това получих обаждане и снимков материал от живущите в съседния блок. Веднага дойдох на място и видях, че се е срутила цялата мазилка с изолацията от блок 11, на жилищни апартаменти, които са над детската градина“, разказа Борислава Вичева, директор на детска градина „Кремена“.

Около 120 деца са в този двор, на тази сграда, но тук, точно на тази площадка са около 20, посочи тя.

За щетите, надявам се, да намерим фирмата или майстора изпълнител, за да видим дали може да си поеме отговорността. Ако не, ние с каквото можем, ще помогнем. Мисля, че за няколко дни ще се възстановят щетите по съоръженията“, каза още Вичева.

 

Повече вижте във видеото.