Култура

Михаил Вешим: Слави Трифонов вкара чалгата в политиката

От Георги Колев Георги Колев Редактор
Mihail Veshin Главният редактор на „Стършел“ и фейлетонист Михаил Вешим

Трудността е да намериш своята гледна точка, сатиричната гледна точка към случващото се.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria главният редактор на „Стършел“ и фейлетонист Михаил Вешим по повод на политическата обстановка в страната. Според него много трябва да се внимава да не станеш банален и да повтаряш неща, които всеки ден политолози, социолози и анализатори обсъждат.

 

„Че е каша, каша е. Има ли добри в цялата тази каша? Защото аз съм против да се казва – всички са маскари. Това не го е казал Алеко, както някои биха казали, а Бай Ганьо, така че това е ганьовският възглед за политиката. Не всички са маскари и нашата задача в „Стършел“ е да покажем, че в тази каша има хора, които заслужават доверие“, коментира Вешим. Борбата не е само за пари, а и за някакви принципи. Трябва да намерим кой защитава европейските принципи и да застане зад тях, каза той.

От самото създаване на „Ку-ку“ преди 30 години, аз съм критик на този ку-ку хумор, защото вкараха чалгата в хумора, после в музиката, а сега в политиката. През годините съм бил абсолютно последователен критик на славитрифоновщината. Тези хора са движени единствено от финансовия си интерес. Събираха се с мутри, пееха на групировките, допълни Вешим.