Общество

Позиция на Euronews Bulgaria относно излъчването на територията на Република Северна Македония

От Марина Стоименова Марина Стоименова Редактор

Във връзка с публикацията на информационна агенция БГНЕС със заглавие „Скопие преследва Евронюз България“, ръководството на Euronews България информира, че:

  1. В дирекцията на дружеството и в редакцията на телевизията не е постъпила официална информация от страна на административен орган на Република Северна Македония за проблем с дистрибуцията на програмата на Euronews България.

  2. Дистрибуцията на телевизионния канал на територията на Република Северна Македония се осъществява от локален лицензиран кабелен оператор.

  3. Надяваме се да бъдем надлежно уведомени, ако има каквато и да е административна пречка за излъчването на програмата на Euronews България като една от малкото български медии на територията на Република Северна Македония.

Euronews е водещ международен новинарски канал и една от най-добре познатите марки, опериращи из цяла Европа, на която се доверяват хората. В световен мащаб Euronews излъчва в 160 държави и се разпространява в почти 400 милиона домакинства. 67% от тях са в Европейския съюз и Великобритания. Всеки месец Euronews достига до над 145 милиона души чрез телевизионните си канали.

На територията на Република Северна Македония, освен Euronews България, се излъчват още Euronews, Euronews Албания и Euronews Сърбия.

С уважение,
Марина Стоименова,
Главен редактор на Euronews България