Euronews Primetime

ИТН: Подложени сме на натиск от мутри

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 06 13 195214

В този момент се случва нещо безпрецедентно. Подложени сме на изключителен натиск. Натиск от мутри. Мутрата Радостин Василев използва и изгуби вашето време преди един час, за да говори всевъзможни измислици. Затова искам да се уверите как изглежда действителността, такава каквато е, а тя е сурова. Това каза депутатът от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов на пресконференция в отговор на твърденията, казани по-рано от министъра на спорта в оставка Радостин Василев.

 

За да ви запознаем с факти и с истината, такава, каквато е, защото ние няма какво да крием. Да, слушах пламенното слово на г-н Радостин Василев, но понеже на едната везна в момента в публичното пространство стоят инсинуациите и лъжите, а от другата страна сядаме ние, които ще коментираме само и единствено фактите и истината, такава каквато е, за да може вие да имате ясната представа какво се случва в този момент.

Станислав Балабанов

След него думата взе Тошко Йорданов.

„До мен стои г-жа Христина Иванова, която е депутат от Плевен и трябваше по списъка на „24 часа“ да стои до Радостин Василев. Тя не е там, но е присъствала на всички завери, които са правени. По-забавното е, че тя, отказвайки да отиде там, мутрата Радостин Василев ѝ се обажда и по-нататък чуйте сами“, призова Йорданов.ЗАПИС: (със съкращения)

- Как може да не слезеш? Всички сме тука, чакаме те.

- Еми, разбирам те, ама си промених отношението.

- Няма „ама“ – идвам да те взема аз лично!

- Няма да ходя никъде.

- Слушай ме, Христинче... Христинче, слушай ме: ще стане много голям... Аз не съм предател. Правя го за твое добро. Не се давай и ти. Никой, който ти обещава, само аз съм ти обещал.

- Никой нищо не ми е обещавал и на никого не съм взимала. Ти много добре го знаеш. Аз мога да си отида и на село, както се казва, изобщо не ми е проблем.

- Няма да си ходиш на село, идвам да те взема от вас.

- Не, не, не.

- Защо?

- Няма да отида никъде.

- Тогава си подай молба, че напускаш Народното събрание. Защото аз ще ти пратя хора и ще ти направят молбата, както пише по книгите.

- Къде трябва да я подам тая молба?

- Ще ти кажа къде да я подадеш. Щом не искаш да подкрепяш, значи си предател.

- Еми...

- Как може такова нещо? Ти беше вкъщи и слушаше всичко...

- Разбирам те, ама... Аз от ПП не мога да стана никога, Радостине.

- Ма няма да ставаме ПП, бе човек! Няма да ставаме ПП, бе! Ние няма да ги подкрепяме даже, бе! Слушай ме, бе – те имат от другаде подкрепа! Да те запазим, да остенеш депутат, иначе се връщам в парламента и ти отиваш никъде! И никога няма да си никъде!

- Еми...

- Аз искам да те запазя тебе. Пътувам към тебе.

- Не, не, не – няма да дойда!

- Защо?

- Не искам, бе – промених си решението.

- Е как така?

- Еми, така – помислих и това няма смисъл.

- Ама защо, ма ние няма да ги подкрепяме бе, човек? Ние си изразяваме нашата воля.

- То бяха хора много, после не знам какво – не, не, не!

- Бъди спокойна, всичко ще мине! Недей се страхува!

- Не, не, не.

- Уплашиха ли те, какво стана?

- Кой да ме уплаши мене, като никой не ме знае как се казвам?

Цялата пресконференция вижте във видеото: