Добро Утро, Европа

Вътрешният министър слуша отчети и проверява готовността за изборите из страната

От Euronews България Euronews България

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев ще присъства днес на годишния отчет на Областната дирекция на вътрешните работи в Стара Загора. Той ще разговаря със състава и за подготовката на изборите. Демерджиев започна поредица от работни посещения в структурите на МВР в цялата страна.

МВР работи по над 190 сигнала  за купуване на гласове, каза в Шумен служебният министър на вътрешните работи. Постъпват сигнали и на телефонните линии, разкрити от ведомството.  Набелязани са рисковите секции, ясни са хората, които се занимават с тази дейност, каза Демерджиев.

Подготовката на МВР за изборите е в ход отдавна, увери той. И подчерта, че още след приключването на предходния вот са определени сферите, в които действията на органите на реда могат да бъдат подобрени.

Предизвикателство е техническото провеждане на вота с оглед на новите правила, смята министърът на вътрешните работи. Според него в тази предизборна кампания успеваемостта на МВР за разкриване на мрежи за купуване на гласове е много голяма.