Икономика

Радев в Баку: Влияние придобиват държавите, които разработват иновации и високи технологии

От Euronews България Euronews България

Инвестиционният обмен в сферата на високите технологии и производства с висока добавена стойност е позитивна тенденция в сътрудничеството между България и Азербайджан. Това заяви президентът Румен Радев на среща в Баку с представители на бизнеса, организирана от Българо-азербайджанската търговско-индустриална палата.

Румен Радев е в Азербайджан за участие в Десетия глобален форум в Баку, организиран от Международния център "Низами Ганджеви". Днес българският държавен глава ще проведе среща със своя колега Илхам Алиев. 

В сесията на форума е предвидено изказване на българския държавен глава, посветено на научната и технологична революция. 

Като перспективни партньорства бяха откроени проекти, свързани с  безпилотни летателни апарати и сателитни технологии, високотехнологични способи за утилизация на масла, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.  Президентът Радев заяви, че в глобален план влияние придобиват държавите, които разработват иновации и високи технологии, затова е важно да се насърчават съвместни проекти в тези области.