Добро Утро, Европа

Челси посреща Борусия (Дортмунд), Бенфика приема Брюж в мачове реванши от 1/8-финалите в Шампионската лига

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Champions League Shampionska Liga AP Снимка: АП, архив

Тази вечер предстои да се изиграят реваншите на два от 1/8-финалите в Шампионска лига. Челси посреща Борусия Дортмунд, а Бенфика е домакин на Брюж. И двете срещи са с начален час 22:00 българско време.

Въпреки че игра добре в Германия, Челси загуби първата среща с 0:1 и се нуждае от задължителна победа. „Жълто-черните“ обаче са най-успешно представящият се клуб в топ 5 първенствата на Европа от подновяването на сезона и са в серия от десет поредни победи. В пълен контраст,Челси се намира в криза, а победата срещу Лийдс с 1:0 през уикенда дойде с много усилия. „Сините“ не са вкарали два гола в един мач от Боксинг дей насам, когато победиха Борнемут с 2:0.

В същото време Бенфика победи Брюж в първия мач между двата отбора и си осигури чудесна преднина от две попадения преди реванша в Португалия. „Орлите“ играят силен футбол и на домашната сцена, като водят в първенството с цели осем точки пред втория Порто. От своя страна Брюж не е убедителен напоследък, като в последния си мач от белгийското първенство загуби от Остенде, който е в зоната на изпадащите. От началото на годината Бенфика пък няма загуба в редовните 90 минути във всички турнири и реално не победи единствено Спортинг за първенство и Брага за Купата на Португалия.

 

Още спортни новини вижте във видеото: