Култура

Започва 19-тото издание на „София Мийтингс“

От Георги Колев Георги Колев Редактор
Mira Staleva Мира Сталева, директор на „София Мийтингс“ и изпълнителен директор на „София филм фест“

Започва 19-тото издание на „София Мийтингс“. Това е копродукционен пазар за кино, където се селектират проекти от цяла Европа, обясни Мира Сталева, директор на „София Мийтингс“ и изпълнителен директор на „София филм фест“.

 

"София Мийтингс" е международен копродукционен пазар, който представя проекти за игрални филми и филми на различен етап на постпродукция, като създава бизнес среда за кофинансиране на проекти и селекция за фестивали, включително и продажби. През последните осемнадесет години "София Мийтингс" е стартова площадка за почти всички български филми и проекти, това е ключовият фактор, който издигна нивото на българските продуценти чрез регулярните обучителни модули и програми, case studies, уъркшопи и други. 

Фокус на "София Мийтингс" са проектите на режисьори, които още не са познати на световната индустрия, но вече са показали, че имат потенциал и това е мисията на събитието – да позиционира нови имена. Ключови световни продуценти, филмови фондове, сейлс агенти, дистрибутори, фестивални програматори се присъединяват към "София Мийтингс" всяка година и са част от реномето на това важно за българската и европейската филмова индустрия събитие.