Общество

НСО с мерки за сигурност по случай честванията за Националния празник

От Euronews България Euronews България

На Националния празник на България - 3 март 2023 г., Националната служба за охрана предприема мерки за гарантиране на сигурността на жителите и на гостите на София. Служителите на НСО ще проверяват за предмети, общо опасни средства и вещества

За церемонията пред Паметника на Незнайния воин гражданите ще имат достъп през пунктове за проверка при ул. „Раковски“ и ул. „Оборище“ и при южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски“.

За желаещите да наблюдават зарята на пл. „Народно събрание“ достъп ще бъде осигуряван през три пункта: два от двете страни на пешеходните алеи на бул. „Цар Освободител“ в близост до изходите на подлеза при Софийския университет и един пункт на бул. „Цар Освободител“ .

Гражданите ще бъдат проверявани с метало детектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Хората които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван, предупреждават от НСО.