Спорт

Джокович с труден успех на старта в Дубай

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Novak Djokovic AP Снимка: AP

С динамика и битка, но без голове завърши дългоочаквания мач между "Левски" и "Лудогорец" от 21-вия кръг в Efbet лига, провел се пред почти пълните трибуни на ст. "Георги Аспарухов". Равният резултат обаче помогна на лидера ЦСКА-София, който остава с три точки пред действащия шампион от Разград.

"Левски" направи най-добрия си мач от началото на 2023 г., като особено се понрави през първата част. Отборът, воден от Станимир Стоилов обаче влезе в историята, след като няма победа вече 11 поредни мача. Това е най-слабото постижение в клубната хроника.

Последният успех е от 8 октомври, като последваха осем равенства и три поражения. "Левски" заема седмото място в елита с 32 точки.

"Лудогорец" успя да пренесе играта по-напред едва в края на първото полувреме. Тогава пред Кирил Десподов се откри и отличен шанс, но той не уцели вратата по диагонала. Секунди по-късно неточен шут отправи и Игор Тиаго.

След паузата пред двете врати отново имаше по няколко шанса, но не и чисти голови положения. С напредване на времето се появиха и повече нерви и само за второто полувреме съдията Георги Кабаков показа седем жълти картона.

Междувременно Лудогорец реализира сензационен трансфер, след като привлече един от най-добрите български футболисти през последните години - капитана на Ботев Пловдив - Тодор Неделев.  Той ще бъде представен официално в четвъртък (2 март) на специална пресконференция в Разград", се казва в съобщението на "орлите".

Алберт Попов се завърна у дома след историческия успех в Палисейдс Тахо

Алберт Попов се завърна у дома след историческия успех в САЩ. Най-добрият ни скиор завърши на трето място в слалома в Палисейдс Тахо. Българин не бе стъпвал на подиума в надпревара от Световната купа от 1984 г. насам. На Летище София Попов заяви, че може и да е изглеждал спокоен по време на състезанието, но е карал "за всичко или нищо".

"За това сме работили цял живот, беше една детска мечта. На 6-7 години бях на “Алеко” и тогава си мечтаех един ден да съм на подиума. За щастие, така се случи. Не мога да кажа, че беше неочаквано, беше въпрос на време.", каза Попов.

"Благодаря на треньора ми, който нареди вратите за втория манш. Благодаря на целия екип, който ме поддържаше във форма през цялото време."

"В самото спускане изглежда, че съм доста спокоен, но карах за всичко или нищо. Знаех, че трасето ще бъде наредено като за мен, Ивайло Борисов ми беше направил и ските. Доверих се на инстинкта си и се справих. До края на сезона ще карам за удоволствие, защото целта вече е постигната."

Джокович с труден успех на старта в Дубай

Новак Джокович започна с труден успех участието си на силния турнир от сериите АТП 500 в Дубай, след като надви Томаш Махац с 6-3, 3-6, 7-6 (1) за близо два часа и половина игра.

Сърбинът, за който това бе първи турнир след триумфа на Аустрелиън Оупън, спечели първата част, въпреки че съперникът му, 130-и в света, показа зъби и успя да върне ранен пробив, преди да инкасира още един. Вторият сет отиде на сметката на чешкия тенисист, който се нуждаеше от един-единствен брейк.

Третата част бе решена след тайбрек, след като Джокера изпусна пробив аванс. В дългия гейм той бе повече от категоричен и даде само една точка на по-непретенциозния си опонент. В спор за място на четвъртфиналите Ноле ще играе с нидерландеца Талон Грикспор.

Още спортни новини вижте във видеото: