Спорт

Мъри Стоилов: Ако друг не го направи, скоро ще кажа кой натрупа дълговете на Левски

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Stanimir Stoilov Levski Bgnes Снимка: БГНЕС

Наставникът на Левски Станимир Стоилов, даде прескоференция преди двубоя на Левски срещу Лудогорец. Треньорът отдаде заслуженото на феновете на отбора, които "никога не са го изоставяли".

"Забелязвам, че обикновено мен ме питате за тези неща. Явно бягате и не ви достига увереност да ги попитате. Аз съм ви казал моето мнение. Левски трябва да се управлява от треньора и в кабинета на изпълнителния директор да се взимат решенията бъдещето за отбора. Хората, които трябва да взимат решенията, са винаги тук", сподели Мъри.

"Аз искам нещата в Левски да се случват с разговори и решения, които са най-добри за отбора. Ако някой смята, че има по-важно от моето мнение за Левски, съм готов да говорим и спорим. Аз и изпълнителният директор получаваме заплати, за да се грижим за доброто на Левски", добави наставникът на Левски.

"Имаше различия. Когато на някой не му харесва, да има уволнения. Треньорът на вратарите реши сам да напусне по лични причини. Митрев няма лиценз още. Аз също смятам, че трябва да се вземе решение за съвместна акция за събиране на средства от привържениците. Феновете са единствените, които не са оставяли досега клуба. Досега всички собственици и благодетели са го изоставяли и хвърляли на кучетата", заяви Стоилов.

"Заедно трябва да излезем и да кажем цялата истина. Да се каже кой и какви дългове е направил през годините. За мен всичко останало е прибързано. Аз вече се уморих. Ако други хора не го направят, аз ще свърша това, макар и да не е в моите задължения. Ще имам сили, докато хората помагат на Левски. Виждаме подкрепа от привържениците, аз също съм фен на отбора, докато всички помагаме, ще имам сили. Прекалено бързо трябваше да търсим решение, което поражда напрежение", продължи Мъри.

"Нека първо обявим кой какво е направил и тогава. Само мен ме питате, когато имам точна информация, ще го обявя. Общо взето Левски имаше три варианта при нашето идване – да намерим няколко спонсора. Вторият начин да намерим инвеститори. След пропадането на тези идеи, заедно с подкрепата на привържениците, третият вариант беше да се продават играчи. Ако знаех, че няма да имаме нови инвеститори, щяхме да прибегнем до това, но решението е взето и навсякъде почти затвори трансферният прозорец.

Трябва да се мисли как ще се изчистят ангажиментите към НАП. Те са сериозни и не са толкова лесни. Големите мачове трябва да се свирят от най-добрите съдии. Нямам претенции кой ще е съдия", завърши Стоилов.

Още спортни новини вижте във видеото: