Избори 2023

Бойко Борисов: Хаос, разруха... По-лесна кампания не съм имал

От Euronews България Euronews България
Boyko Borisov BGNES Снимка: БГНЕС

Преди две години направихме най-трудното – прокопахме планината, така че това, което можете спокойно да обещавате, е, че в най-съкратени срокове ще го направим пак, защото това щеше отдавна да е готово. Застоят, разрухата. Това, което направиха със Севера и Северозапада, спирането на „Хемус“, спирането на Велико Търново – Русе, спирането на практика на работенето в региона, продължиха да обричат този край. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Враца.

Искам да ви напомня, че на последния Европейски съвет, когато приемахме бюджета, на България бяха дадени 2 млрд. евро повече и когато не останах доволен, ме извикаха и казаха, че България получава най-много“, отбеляза Борисов и допълни, че са отпуснати на България още 200 млн. евро.

Той посочи, че две години няма нито стотинка по европейските фондове. „Голям срам за България – две години умните и красивите нямат План за възстановяване“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Хаос, разруха, застой. Аз не съм имал досега по-лесна кампания“, категоричен е Борисов.

„Какво стана с инфлацията? Ние, когато давахме 50 лв. на пенсионерите, инфлацията беше 1% и те ги усещаха. Сега е над 100% инфлацията на едни стоки“, каза още той.

Най-реалистично е ГЕРБ да бъде първа политическа сила, заяви председателят на ГЕРБ.

„Две години Асен Василев помпаше инфлацията, нямаше шанс да влезем в еврозоната, изпуснаха миграцията. Ако не се стегнем като народ да се излъчи правителство, да се мобилизираме да покрием дупките, няма шанс да влезем в еврозоната“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов добави, че ПП-ДБ са си намислили, че ако вземат София, това ще е краят на ГЕРБ.

Грабеха ви по 1 лев на всеки литър нафта и бензин“, добави той и допълни, че над 5 млрд. са отишли към Русия.

„Какво стана с нелегалната миграция? Какъв Шенген? Нали щяха да дадат пари от Европа“, попита председателят на ГЕРБ.

Сега Европа е в рецесия, какво да обещаем на тези хора и да бъдем честни? Те, затова само говорят за съдебна реформа. За две години съдебната ви реформа защо не я направихте? ГЕРБ го нямаше, ГЕРБ го бяхте изчегъртали, ГЕРБ бяхме малцинство в парламента, изолирани. Сега те изпадат в изолация. Това, които тези причиниха на България, турчин не го е причинявал, добави Борисов.

Умолявам ги да излязат и да кажат какво е моментното състояние на бюджета. Искам да видя има ли за капиталовите ремонти, за капиталовите разходи, за инфраструктурните проекти, каза още той.