Добро Утро, Европа

Неделев със счупен череп, оперират го два часа

От Георги Колев Георги Колев Редактор
9397950 Тодор Неделев Снимка: БГНЕС

Тодор Неделев, е претърпял двучасова операция на главата през нощта, като в момента състоянието му е стабилно.

Това каза за Euronews Bulgaria пресаташето на Българския футболен съюз Виктор Игнатов.

 

Неделев е пътувал на последната седалка на първия от двата автобуса, в който се удря вторият. При удара отзад счупени стъкла са се забили в главата му. Неделев бил със счупен череп, но към момента е стабилизиран, увери Игнатов. По думите му, операцията е била решителна за неговото състояние. 

На пръв поглед не изглеждаше толкова сериозна травмата му, но когато се взе решение за оперирането му и когато лекарският екип започна интервенцията се оказа, че наистина това е било от ключово значение за живота му.

Виктор Игнатов, пресаташе на Българския футболен съюз 

Сега той трябва поне една седмица да остане под лекарско наблюдение.

Съотборниците на халфа са в шок, но са добре. Според пресаташето на БФС за живота на Тодор Неделев все още има непосредствена опасност, а най-оптимистичните прогнози са след 3 месеца той да бъде възстановен.

 

За самия инцидент Игнатов разказа, че са се натрупали неблагоприятни обстоятелства - гръмотевична буря, тунел с износен асфалт и катастрофа вътре в него. "Ние бяхме първите превозни средства след катастрофата и всичко беше напълно изненадващо. Имахме водеща полицейска кола пред двата автобуса, тя изведнъж намали и отби, първият автобус почти спря, но за съжаление задният не успя и удари странично предния, точно в частта, където Тодор беше седнал", разказа Игнатов.