Политика

ВМРО отказва да регистрира листи и започва кампания „Не подкрепям никого“

От Euronews България Euronews България
Thumbnail 26022023

ВМРО няма да регистрира листи и ще участва в изборите за НС с активна кампания „Не подкрепям никого“.

Това обявиха от партията в съобщение до медиите.

„Когато чужди посолства и маргинален вот диктуват българската политика, единственият избор е бойкот!“, казват от ВМРО.

И Допълват: „Две години едни и същи политически партии се възпроизвеждат в Народното събрание, харчейки милиони левове за кампании и избори. Две години политически импотентни проекти се боричкат за власт. Две години - тържество на политическия егоизъм“.

С тази цел ВМРО се обърна към ИТН, „Български възход“ и други политически субекти, с които можехме да намерим общо разбиране по въпросите на съгласието и политическия диалог, промяна на конституционния модел и засилване на правомощията на президента, Македонския въпрос и др.

За съжаление вътрешнополитически и външни фактори осуетиха опита за формиране на българска национална сила, която реално да представлява обикновените български граждани в парламента. Надделя и политическият егоизъм, борбата за позиции и субсидии, в която ние не желаем да участваме.

За пореден път ни се предлагат избори без избор. И все едно е дали ще се гласува за един или друг полюс, защото се очаква чужди геополитически вектори да съберат несъбираемото. Тоест пълна загуба на суверенитет. Или пак да няма правителство - тоест тържество на безотговорността. Моделът е сбъркан! Системата има нужда от промяна. Затова участието в избори е безсмислено!

Започваме активна кампания „Не подкрепям никого“, за да покажем, че хората, които не искат да живеят в този надут от чужди посолства балон, са сила, която все още не е разгърнала своя потенциал. Това са хора, които имат какво кажат и техният глас има значение не по-малко от купения цигански, корпоративния или турски вот, казват още от ВМРО.