Euronews Primetime

Гроздан Караджов: Предложих да бъдат компенсирани дефицити в нашия бюджет

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Гроздан Караджов

В становището ми до министъра на финансите съм записал: съгласувам бюджета, не поставям никакви условия за неговото приемане, но предлагам тези, тези, тези и тези дефицити в нашия бюджет да бъдат компенсирани. Така вицепремиерът и регионален министър в оставка отговори на въпроса поискани ли са още милиарди за пътищата.


По отношение на Бюджет 2022, Караджов заяви, че доколкото зависи от него, ще се постарае бюджетът да бъде приет в зала. Ще апелирам и ще съдействам групата на ИТН да подкрепи на първо четене бюджета, както аз съм го подкрепил със свое становище до министъра на финансите, увери вицепремиерът в оставка.


Що се отнася до строителството на АМ „Хемус“, Гроздан Караджов каза следното:

 

Гаранциите, че ще има строителна дейност, така, както ми е описано в тази пътна карта какво да направи работната група между нас и Министерство на финансите. Там е казано, че за тези договори трябва да се намери юридическия начин да се превърнат в истински строителни договори.

Гроздан Караджов, вицепремиер и регионален министър в оставка

Относно напускането на коалицията, Гроздан Караджов напомни, че не участва в ръководството на партия ИТН и не е обсъждал възможни сценарии.


Вицепремиерът в оставка сподели, че няма никакви отношения с Орлин Алексиев, когото познава по личен, трагичен повод, но не го е виждал от две години. А името Христофорос Аманатидис – Таки е чувал само от журналистите.


Цялото интервю вижте във видеото.