Общество

След песента за Македония: Прокуратурата се самосезира за заплахите към Устата

От Euronews България Euronews България

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка със заплахи, отправени спрямо рапъра и комедиант Иван Динев – Устата.

Преди дни изпълнителят сподели в интернет кратко видео послание, свързано с Република Северна Македония. Скоро след това обаче е започнал да получава множество съобщения в социалните мрежи със заплахи за живота си.

В Софийска районна прокуратура е образувана преписка. Прокурор ще направи лична проверка по случая, съобщи обвинението.

След събиране на относимата информация наблюдаващият прокурор ще прецени има ли достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер. В случай че такива са налице, ще бъде образувано досъдебно производство.


„Време е дипломати и политици да решат въпроса с Македония“

Вчера в ефира на Euronews Bulgaria рапърът обяви, че подава сигнал до компетентните органи за получените заплахи за живота му и благодари на всички за подкрепата.

„Не знам откъде идва тази пропаганда и защо ни наричат татари, при положение, че нашите прадеди са воювали за тяхната свобода? Защо толкова ни мразя, при положение, че ние първи признахме тяхната независимост? Това парче не е срещу тях, а е отговор на техните нападки“, каза Устата в студиото на Euronews PrimeTime.

„Благодаря ви, че ме чухте! Може би защото го направих с думи, които си говорим пред телевизора, а не чуваме от телевизора, може би защото го направих от сърце...не знам. От вашата нереално силна подкрепа обаче разбрах, че ние сме народ, който истински обича историята си и се гордее с нея. Благодаря ви!

Иначе сигналът към районното управление на МВР по местоживеене е подаден от моя страна, утре в 13.00 ще бъде внесен в ДАНС, а в 14.00 във Външно министерство“, написа още рапърът снощи в социалната мрежа.