Спорт

След минимален успех „орлите“ гледат смело към реванша

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Igor Tiago Ludogorets BGNES Снимка: БГНЕС

Лудогорец извоюва важна победа с 1:0 над "Андерлехт" в първи мач в плейофите на Лигата на конференциите. Българският тим се наложи над своя белгийски съперник в среща, която бе изпълнена с много нерви и от двете страни.

Единственият гол отбеляза Игор Тиаго, който бе точен в деветата минута. Кирил Десподов получи топката на десния фланг и центрира в наказателното поле, за да намери бразилския нападател. В 69-а минута обаче Мануел Шоу си изкара жълт картон, което ще го извади от тима за следващата среща от турнира, поради натрупани картони.

Играчите на Анте Шимунджа не успяха да убедят в двубоя и в големи периоди бяха принудени да се защитават. Въпреки това българският състав успя да спечели и да разполага с аванс преди срещата в Брюксел. Победата е първа за "Лудогорец" срещу отбори от Белгия, след като дотук 11-кратният шампион на България беше загубил два пъти срещу "Антверп".

Това е и първи успех за "Лудогорец" в елиминационна фаза на европейските клубни турнири от 2014 г. Срещата реванш между "орлите" и Андерлехт ще бъде на 23 февруари 19:45ч. българско време.

Още спортни новини вижте във видеото: