Общество

Петя Михалевска: Ще се върнем в БСП, когато Нинова си тръгне

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Ще се върнем в БСП, когато Корнелия Нинова си тръгне. Може и да се върнем дори и по-рано. Това обяви в ефира на Euronews Bulgaria Петя Михалевска, една от изключените от червените редици на конгреса в събота.

"Когато си председател на партията не може всички други да са ти виновни и когато не можеш да носиш отговорност, тогава не се получава", допълни Михалевска по адрес на Нинова.

Петя Михалевска, която е дъщеря на едно от емблематичните лица на БСП - Димчо Михалевски, потвърди, че изгонените социалисти ще заведат дело срещу ръководството на партията. Според нея  поводът за отстраняването им не е бил скандалът по време на 50-тия конгрес, а решението е било взето много по-рано.

"Първо поколение ликвидатор, няма как да изключи четвърто поколение социалисти. Аз съм четвърто поколение социалист", заяви Михалевска.

Тя отхвърли обвиненията, че изключените работят срещу БСП. "Няма и да го направим", каза тя. И допълни: "Това ръководство работи срещу БСП и не ние сме виновни, имахме близо 1 млн. гласа, а сега малко над 200 000".

Относно новото ляво обединение, сформирано през почивните дни и в което влизат бивши социалисти, като Татяна Дончева, Румен Петков и др., Михалевска коментира, че докато БСП не се включи в тази коалиция, то няма да има истинско обединение на ляво мислещите хора.

Вижте още във видеото.