Общество

Трима полицаи бяха отстранени от длъжност заради побой над 19-годишен

От Euronews България Euronews България

Отстраниха от длъжност служители на МВР в Плевен заради побой над 19-годишен младеж. За случая стана ясно, след като бащата на пострадалото момче потърси гласност в социалните медии. Директорът на местната полиция обяви, че до момента са отстранени трима служители на реда.

Побоят над 19-годишният Емил Недялков станал в събота в 4 часа сутринта пред нощен клуб в Плевен. Баща му Костадин разказва, че Емил и негови връстници се препирали пред заведението, когато шестима мъже се нахвърлили да ги бият.

„Решават да си допият в заведението, от което излиза синът ми. ..Минават биячите, които започват - приятелят на моя син свалят на земята , а сина ми пет човека почват да го бият. Там вече го повалят и с ритници и юмруци започва големият бой!“, казва Костадин Недялков, бащата на Емил.

Младежът изпада в безсъзнание при бруталния побой.

В областната дирекция на МВР е започнала проверка, а замесените служители временно са отстранени от длъжност.

„Проверката тече от вчера, гледаме записи, снемаме обяснения, има чужди граждани, които са участвали в инцидента. Служителите, които са отговорни за случая и са били в непосредствена близост там, са установени вече, ще бъдат отстранени до приключване на производството“, каза старши комисар Веселин Вътов, директор на ОДМВР-Плевен.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев поиска бързи резултати от проверката.

„Очаквам бърз резултат от проверката и категоричен резултат. Ако има служители, които са допуснали нарушение, или нещо повече, незабавно очаквам да бъдат санкционирани“, заяви той.

19-годишният Емил е настанен за лечение в местната болница. От Районната прокуратура в Плевен обявиха, че са се самосезирали по случая и е образувано досъдебно производство за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди.

Вижте повече във видеото.