Добро Утро, Европа

Милена Бордън: Победата на Борис Джонсън е куха

От Георги Колев Георги Колев Редактор
APTOPIX Britain Estonia 22157474709675 AP

Победата на Борис Джонсън във вота на доверие, който той сам си поиска, е леко куха.

Това коментира пред Euronews Bulgaria д-р Милена Бордън, член на британската консервативна партия.

 

По думите й, такива са заглавията на всички големи британски издания, вестници и списания. Прекалено много са гласовете на самите негови консервативни бивши поддръжници, които не виждат в него място за инвестиране. Каква инвестиция може човек да направи в него за вбъдеще, запита д-р Бордън. Подкрепата му сега е много по-малка, отколкото когато е дошъл на власт, отбеляза още членът на британската консервативна партия.

Припомняме, че британският премиер Борис Джонсън спечели вота на доверие, въпреки че близо 150 негови консервативни депутати гласуваха за отстраняването му от поста. Резултатите от гласуването излязоха късно в полунощ. Причината за искания вот на доверие бяха скандалите с партита на „Даунинг стрийт“ 10 по време на строгия локдаун във Великобритания.

Борис Джонсън не е човек, който се предава, а освен това е и малко късметлия, каза още д-р Бордън. Той много пъти е изплувал от сериозни политически кризи, но все пак тази е най-сериозната. Той трябва да прокара като политика нещо много ново и успешно, за да има отново доверието на консервативната партия. Предстои му едно трудно заседание днес и доста трудни месеци напред. Най-важното е дали консервативната партия смята, че при следващи избори Борис Джонсън може да спечели. А това доверие е разклатено.